dijous, 9 de febrer del 2012

Arguments que responen la carta que l’alcalde de Castelldefels envia per justificar el canvi de nom de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado


-El nom de ‘Central’ és merament administratiu. És un nom  que només explica la situació en l’espai.   No és clar: és anodí ,perquè no diu res. Neutre sí que ho és, sí. Però ens preguntem si és un nom neutre allò que necessita la Biblioteca de Castelldefels, o bé és un nom amb valor històric i social i un referent cultural.  Amb el criteri de dir-li ‘Central’ a la Biblioteca, també se li podria canviar el nom a Castelldefels per ‘Poble de la Costa’: ‘Biblioteca Central del Poble de la Costa’. Molt neutre i no gens clar.

-L’edifici és nou, però acollirà una biblioteca que ja existeix, que té les seves característiques, el seu nom i la seva personalitat. L’ampliació és un valor positiu, que s’afegeix a una història positiva. No hi ha cap raó sòlida per canviar-lo.

-El nom de la Biblioteca d’una ciutat és competència de l’Ajuntament, no de l’Àrea Metropolitana ni de ningú altre. L’Àrea Metropolitana parla de ‘Biblioteca Central’, perquè ho fa purament des del punt de vista administratiu. El fet de canviar d’edifici no és cap raó sòlida per canviar-li el nom que ha tingut sempre.

-Potser l’equip de govern no té la voluntat d’atemptar contra la història, però ho fa. El nom de Ramon Fernàndez Jurado a la Biblioteca té 26 anys, la ciutadania se l’ha fet seu, i això és història

-Treure el nom d’aquest poeta de la Biblioteca i posar-lo a una sala –per principal que sigui- és com dir que Fernàndez Jurado no té prou categoria perquè l’equipament porti el seu nom. Com si es volgués amagar... És perdre-li el respecte i menysprear l’estima que li té la ciutat.

-L’antiga Sala Margarida Xirgu era això, una Sala, que servia per a tot tipus d’esdeveniments. I al nou Teatre Plaza hi ha una Sala que porta el seu nom. Per cert, que el nom de Plaza, també és un nom històric (el d’un dels dos cinemes del centre) i, com a tal, s’ha preservat. Potser és per això que, en aquest cas, no hi va haver cap protesta ciutadana.

-Finalment, encara no ens han donat una resposta amb arguments vàlids. PER QUÈ????

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada